Uncategorized

Positive Vibe

Assalammualaikum and Hi.

Pernah dengar tentang positive vibe? Tau apa maksudnya? 

Positif vibe ni dalam bahasa Malaysia kita panggil aura2 positif. Aura2 positif ni penting dalam menentukan keadaan kita di penghujung hari. Bila kita dapat aura2 positif, automatik minda dan pemikiran kita akan jadi positif. Seterusnya ia juga mempengaruhi tindakan kita untuk mendapatkan result yang positif.

Bercakap tentang positive vibe ni ada satu kejadian yang saya takkan lupa. Ianya berlaki 2-3 hari lepas sebelum closing.

Permulaan pagi saya bila ada salah seorang ibu di PASTI anak saya belajar whatapps saya bertanyakan tentang produk Shaklee dan dalam masa yang sama beliau bagitau masalah yang dihadapinya. Masalah jerawat, masalah hormon dan beliau juga pernah mengandung luar rahim. 

Saya agak keliru so pada waktu yang sama saya tanya upline saya apa supplement Shaklee yang patut saya suggest. Ketika itu saya hanya terpikir mencadangkan GLA, Vita-C dan Vita-E tapi upline saya bagitau kenapa xcadangkan Vivix sebab ia bertindak lebih menyeluruh. Lagipun banyak yang dah sembuh dengan Vivix. Xcaya try Google testimoni Vivix…hehehe

Dalam hati saya boleh ke? Xmahal ke Vivix? Pelikkan bila saya pikir camtu? Patut kena beria suggest Vivix kat customer especially yang ada banyak health problems. Ini saya plak yang ragu2.

Bila upline saya kata belum cuba belum tau dan dia cakap saya kena lebih positif . Saya pun macam aah…aku ni dah kenapa? Saya pun consult balik customer tu dengan sarankan Vivix. Alhamdullillah…Allah permudahkan dalam masa xsampai 2jam berurusan customer tu pun setuju try Vivix dan terus transter duit Vivix ke akaun saya.

Masa tu saya rasa bersyukur saya dah berjaya jual Vivix pertama saya. Betul juga kata upline saya. Saya kena pikir positif baru dapat hasil positif. Kenapa saya kena ragu dengan diri sendiri? Belive in yourself.. Nothing is impossible..😀

Wassalam…see ya in next post

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s