shaklee

Gambar Terkini Lisa Surihani, semakin cantik selepas bergelar ibu 😲

​5 TIPS KURUS LISA SURIHANI TURUN 11KG 

Cantiknya Lisa ni,gemuk cantik kurus lagi cantik. Setiap perempuan impikan bentuk badan yg menarik. lagi2 dah kawen ada yg memandang. Status ibu bukan penghalang. Yang penting NAK! 

Jom baca Tips Kurus Lisa ni. Mudah je, yang penting BUAT!

1. Kawal Hidangan

“Kawal hidang bermaksud kita boleh makan apa yang kita nak makan, tetapi dalam hidangan yang sedikit. Sebagai contoh, dalam satu pinggan itu setengah daripadanya adalah karbohidrat, suku daripadanya sayur, suku lagi protein. Jadi saya masih boleh makan apa yang saya nak dan kita boleh belajar hunger level. Kalau masih nak makan makanan yang kita suka tetapi tinggi kalori, ambillah dalam jumlah yang sedikit.

2. Makan buah sebelum makan

“Buah penting untuk di makan dalam makanan harian tetapi tips saya ialah, makanlah buah sebelum anda makan nasi. Budaya kita makan buah selepas makan nasi. Itu sebenarnya tidak betul.

3. Senaman

“Saya akui tidak pernah bersenam sebelum ini. Malah selepas berpantang saya hanya diet dan kawal pemakanan sahaja. Jadi penurunan berat badan saya tidak begitu ketara. 

“Jadi saya nekad dan mula bersenam disamping mengamalkan pemakanan sihat. Saya terkejut kerana berat badan turun mendadak. Bila mula bersenam badan rasa ‘sedap’ dan tak tahu kenapa saya semakin seronok bersenam dan telah menjadikannya rutin.

“Sekarang saya dah tak kisah dengan berat tetapi masih bersenam kerana sudah jatuh cinta dengan aktiviti ini.

4. Air

“Apabila mengamalkan makan dengan jumlah hidangan yang sedikit, saya akui mudah berasa lapar. Tapi saya mendapat satu tips ini, iaitu untuk mengetahui kita benar-benar lapar atau tidak selepas makan, saya akan minum segelas air. Jika selepas minum masih berasa lapar, itu bermakna kita masih perlukan makanan lagi tetapi jika sebaliknya, ia adalah sebahagian daripada hormone trick wanita sahaja.
5. Supplement

“Saya rasa ambil supplement yang asas dan simple sahaja iaitu multivitamin dan B Complex kerana saya rasa badan kita memang perlu.

Haaah…sekarang ni nak sihat, nak kurus, nak cantik ke walaupun amalkan diet sihat dan excercise, tetap  kena amik supplemen juga. Sebabnya makanan yang kita makan skrg xmampu nak bekalkan nutrisi secukupnya. Ada yang GMO (Genetically Modified Organism) dan ada yang guna racun pesticides. 

Banyak2 supplemen kat pasaran, satu je jenama yang terbukti SELAMAT, SEMULAJADI & BERKESAN iaitu supplemen Shaklee. Saya bukan overclaim tapi Landmark Study sendiri telah membuktikannya. [Next post saya share plak tentang Landmark study 👌]

So kalau korang nak tampil kurus seperti Lisa Surihani..amalkan tips berikut. Untuk mendapatkan multivitamin & B-Complex boleh hubungi saya:

📲 0135202707

Atau

Beli secara online Vita-Lea & B-Complex

kredit : Astro Gempak

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s