Parenting · shaklee

Terlupa Tanpa Sengaja 

Dah hampir 2 bulan my kids free from their gadget. Actually it happen coincidentally.  Before this buat rules weekend je leh main TAB. Weekdays tab akan disimpan. Kalau naughty2..ibu akan amik tab dan sorok.  Banyak juga tempat utk sorok tab sebab budak2 ni suka memunggah so kdg2 terkantoi jmpe tab yg ibu diorg sorok. Tapi… Continue reading Terlupa Tanpa Sengaja 

Beauty · Health

Punca Jerawat Berdasarkan Lokasi Jerawat Pada Wajah

Jerawat merupakan masalah kulit yang paling biasa dikalangan rakyat Malaysia. Ada yang beranggapan jerawat mula tumbuh selepas akil baligh, ada yang mengatakan disebabkan oleh pemakanan yang tidak sihat atau berminyak dan ada juga beranggapan disebabkan oleh penjagaan wajah yang tidak betul atau pemakaian produk penjagaan wajah yang tidak sesuai. Betulkah tanggapan-tanggapan tersebut? Jom kita baca… Continue reading Punca Jerawat Berdasarkan Lokasi Jerawat Pada Wajah

shaklee

Risiko Buta, Kudung, Sakit Jantung & Kerosakan Ginjal Akibat Diabetes.

Diabetes (Kencing Manis) merupakan salah satu penyakit kritikal yang paling banyak dihidapi oleh rakyat Malaysia. Dianggarkan setiap seorang daripada tujuh orang dewasa menghidapi Diabetes. Walaupun begitu Diabetes menyerang pesakit tanpa mengira umur. Diabetes dikesan pada pesakit yang lebih muda, pada ibu mengandung malah ada juga kes pesakit Diabetes dihidapi oleh kanak-kanak. Apa itu Diabetes? Diabetes atau… Continue reading Risiko Buta, Kudung, Sakit Jantung & Kerosakan Ginjal Akibat Diabetes.

shaklee

Jenis-jenis Jerawat & Cara Berkesan Menghilangkan Jerawat

​Kulit berjerawat merupakan masalah yang menghantui hampir 80 peratus rakyat Malaysia. Malahan, masalah kulit muka ini adalah masalah yang lazimnya dihadapi oleh setiap individu seantero dunia. Saya pun sering menghadapi diserang jerawat lebih-lebih lagi bila hampir period. Mengikut kajian, setiap jerawat ini adalah berbeza mengikut jenis-jenisnya. Oleh kerana jerawat ini ada pelbagai jenis maka tak… Continue reading Jenis-jenis Jerawat & Cara Berkesan Menghilangkan Jerawat

shaklee

Sembuh Dari Kanser…Kisah Pesakit Kanser Hodgkins Lymphoma Tahap 4

Terbaru. Lagi kisah cancer survivor dengan asbab mengamalkan tonik ajaib Shaklee @VIVIX.  Pesakit menghidap kanser tahap 4. Ramai yang tahu kan. Peluang untuk survive dalam cancer adalah tipis. Major case mengakibatkan maut. Namun..Alhamdulillah anak Puan Saadiah ini diberi kesembuhan oleh Allah S.W.T. Ok jangan buang masa, jom baca testimoni Puan Saadiah TESTIMONI: SAADIAH ARBAIN [ANAK… Continue reading Sembuh Dari Kanser…Kisah Pesakit Kanser Hodgkins Lymphoma Tahap 4

shaklee

Tips Bilik Air, Lantai & Dapur Bersih Berkilat 

Selamat berhujung minggu! Asal tiba weekend jer ni lah tugasan extra saya. Cuci bilik air, toilet dan bersihkan kawasan dapur. Bilik air & toilet ni memang kena cuci tiap-tiap minggu…ada sesetengah orang cuci sebulan sekali. Tapi tak bagi family saya sebabnya kami masing-masing heavy user. Tiap-tiap hari kami membuang dengan jayanya…opps..hehe. Saya pengguna tegar Shaklee… Continue reading Tips Bilik Air, Lantai & Dapur Bersih Berkilat 

Uncategorized

BACA….Penawar Stress & Hectic Lifestyle

Saya dah mention sblm nie sy amalkan Vitamin B utk elak stress kt tmpt kerja😡, utk hectic lifestyle and elak sakit kepala 😖. Its so happen colleague next to me pun amalkan Vitamin B tapi brand lain. Apalagi trus snap ingredients Vitamin B Blackmores and compare lah. Ternyata B-Complex SHAKLEE mmg berbaloi in term of… Continue reading BACA….Penawar Stress & Hectic Lifestyle

shaklee

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia.

Pernah dengar Minyak Ikan? Minyak Ikan atau bahasa saintifiknya Omega ialah merupakan salah satu daripada produk supplemen dari Shaklee. Untuk pengetahuan anda Minyak Ikan@Omega Shaklee diiktiraf sebagai Minyak Ikan Terbaik Di Dunia.  Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses 5 kali penyulingan propietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan… Continue reading Minyak Ikan Terbaik Di Dunia.

shaklee

Sihat itu Utama, Cantik Itu Bonus

Amboi tajuk kemain lagi. Yelah ramai yang salah paham bila saya share tentang vitamin-vitamin Shaklee ni ada yang beranggapan promote sebab nak tarik orang nak cantik jer. Kalau muka dah xcantik katanya watpe nak amik vitamin2 ni. Tetap x cantik!  Adoi adik2, kakak2 n abang2..salah pahaman tu. Amik supplement bukan setakat nak cantik semata-mata. Yang… Continue reading Sihat itu Utama, Cantik Itu Bonus