shaklee

Tips Bilik Air, Lantai & Dapur Bersih Berkilat 

Selamat berhujung minggu!

Asal tiba weekend jer ni lah tugasan extra saya. Cuci bilik air, toilet dan bersihkan kawasan dapur. Bilik air & toilet ni memang kena cuci tiap-tiap minggu…ada sesetengah orang cuci sebulan sekali. Tapi tak bagi family saya sebabnya kami masing-masing heavy user. Tiap-tiap hari kami membuang dengan jayanya…opps..hehe.

Saya pengguna tegar Shaklee memang bangun pagi je lepas minum segelas 2 air kosong akan menuju ke toilet. Rutin harian. Husband dan anak-anak pun lebih kurang sama cuma timing x fix macam saya. Eh macam terlari topik plak.

Oklah berbalik kepada topik asal tadi, walaupun setiap minggu cuci bilik air dan toilet. Semua kerja-kerja berikut jadi mudah bagi saya. Cara saya senang je. Saya hanya gunakan campuran Basic H2 bersama air (nisbah 1: 7 ).

Letak dalam botol spray pastu spray je mana-mana tempat yang saya nak cuci. Biarkan seketika baru gosok. Gosok pun bukan tahap sampai lengan jadi sado. Gosok ala kadar je.

Kebiasaannya kalau cuci bilik air kena gosok kat celah-celah jubin. Kat situ selalunya ada lumut atau alga. Tu tengok tu, sebelum ketemu Basic H2…nak hilangkan lumut hitam tu kemain susah. Guna pencuci itulah inilah. Ada sometimes tu rasa macam sakit kat hidung ni sebab ada pencuci tu ada bau yang kuat contohnya clorox. Bahaya tau kalau terhidu.Boleh menyebabkan sesak nafas.

Kalau bahagian dapur pun saya guna kaedah yang sama iaitu spray dulu pastu biarkan sekejap pastu cuci sikit. Gris ke masakan yang tertumpah kat dapur tu memang akan tertanggal. Sebelum ni saya ada didihkan gula merah. Pastu leka buat kerja lain tak sedar gula melaka tu mendidih sampai melimpah keluar dari periuk abis tumpah atas dapur. Bayangkan betapa melekitnya pastu jadi keras sikit sebab dibiarkan (xcuci segera). Apalagi spray Basic H2 kat situ and then biar je. Gosok sikit-sikit je untuk cuci, memang tanggal. Xpayah nak kikis-kikis kotoran gula Melaka tu.

Basic H2 ni best sebab ianya amat berbeza dengan pencuci biasa di pasaran, Basic H2 ni handal menanggalkan kotoran. Formulasinya tidak terlalu berbuih, tidak mempunyai bau dan yang bestnya permukaan yang dicuci dengan Basic H2 tidak menjadi licin. Kebanyakkan bahan pencuci ni bersifat banyak berbuih dan menyebabkan permukaan menjadi licin. Kalau cuci bilik air ni bahaya tau lantai yang licin ni..silap haribulan boleh tergelincir sendiri dalam bilik air.

Sebenarnya Basic H2 ni ada 1001 kegunaan. Bukan setakat sesuai di jadikan bahan pencuci untuk bilik air, toilet dan dapur, saya juga gunakan Basic H2 untuk membersihkan lemak ayam, sebagai rendaman untuk sayuran yang layu, membersihkan peralatan dapur seperti oven atau microwave, menanggalkan kerak pada puting susu, mencuci kasut sekolah, mengemop lantai, menggilap cermin/tingkap dan macam-macam lagi lah. Tidak hairanlah Basic H2 dikenali sebagai pecuci multi fungsi

wp-1476464674399.png

Jangan takut jangan risau rumusan Basic H2 diperbuat dari 100% bahan-bahan semulajadi. Rumusannya sangat pekat tanpa klorin, toksik, pewangi serta bahan-bahan kimia yang berbahaya. Basic H2 bukan sahaja setakat selamat untuk anda dan rumah anda, malah ianya selamat untuk planet kita.

Perbezaan Shaklee dengan pencuci biasa

🔸Selamat dan lembut pada tangan

🔸Hipoalergenik

🔸Tanpa Klorin

🔸Tanpa bahan kimia berbahaya

🔸Berkesan

🔸Berkepekatan tinggi

🔸Ramun Semulajadi yang mesra alam

-Surfaktan bersifat biorosot

-Tanpa fosfat, borat dan nitrat

-Tanpa bahan perwarna

🔸Bungkusan yang boleh kitar semula

🔸Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

Nampak jer kecik, tapi orang kata kecik-kecik cili padi. Sebotol Basic H2 tu saya guna hampir 2 tahun. Memang berbaloi-baloi. Harga sebotol Basic H2 cuma RM48 sahaja. Sebotol Basic H2 perlu ada di setiap rumah. Tak perlu dah pencuci yang lain.

TESTIMONI BASIC H2

wp-image-243343005jpg.jpgwp-image-1827091485jpg.jpg

 Haa….dah terjawab pun kan rahsia saya mencuci bilik air, dapur dan kediaman dengan pencuci kesayangan saya ni.

Berminat nak miliki Basci H2, boleh hubungi saya 0135202707 atau yang nak beli secara online boleh klik  Order Online

Oh ya Basic H2 ni merupakan salah satu pencuci dari rangkaian set Get Clean Home Shaklee.

Antara item-item lain dalam set Get Clean Home ialah

  1. Dish Wash Concentrate
  2. Fresh Laundry Concentrate
  3. Soft Fabric Concentrate

Yang menariknya promo Oktober ni pun termasuk dengan set Get Clean Home Set. Beli 2 set Get Clean Home Set dapat memiliki Shaklee Eco-Friendly Jute Bag dengan hanya RM12.72

Worth it!

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s