shaklee

Tanda-tanda Ketidakseimbangan Hormon

Kita melihat bahawa ketidakseimbangan hormon boleh menyebabkan beberapa simptom seperti pertumbuhan rambut yang tidak diingini di bahagian muka, jerawat, berat badan berlebihan dan keadaan yang lebih serius termasuk sindrom ovari polisistik (PCOS).     Hormon tidak semuanya memudaratkan – ia merupakan bahagian penting yang menyumbang kepada kesejahteraan bagi tahap tenaga, penghadaman, perubahan emosi dan banyak… Continue reading Tanda-tanda Ketidakseimbangan Hormon

shaklee

Bila Nak Ada Baby? Bila Nak Tambah Anak?

Jangan suka2 tanya pasangan yg baru kahwin “Bila nak dpt baby?” dan jgn suka2 tanya pasangan yg dah ada anak “Bila nak tambah anak”     Ada banyak kemungkinan org yg ty soalan2 cepumas tu xtahu atau buat2 xtahu 1. Kerja Allah…kalau ada rezeki adalah dan sebaliknya 2. Merancang kehamilan 3. Masalah kesuburan   Kalau… Continue reading Bila Nak Ada Baby? Bila Nak Tambah Anak?

shaklee

Bahaya Penyakit TIBI; Simptom dan Rawatan

​TANDA-TANDA ANDA MENGHIDAPI PENYAKIT TIBI • Batuk berpanjangan melebihi dua minggu • Batuk berdarah atau berkahak • Sakit dibahagian dada • Lemah dan keletihan • Susut berat badan • Hilang selera makan • Menggigil • Demam • Berpeluh waktu malam Cara Batuk Kering Merebak Batuk kering merebak melalui udara. Apabila penghidap bercakap, batuk atau bersin,… Continue reading Bahaya Penyakit TIBI; Simptom dan Rawatan

shaklee

Story of Nur Dania Imani

Inilah pic Dania yang baru berumur 3 bulan tapi dah kena jangkitan chicken pox yang sangat2 teruk. Chicken pox Dania sampai berjangkit kat ibu dan abang dia.  Bawa pergi jumpa doktor pun, doktor pun terkejut tengok keadaan Dania. Xpernah dia tengok baby 3 bulan kena Chicken Pox seteruk ni. Lebih 2 minggu jugala Dania terseksa… Continue reading Story of Nur Dania Imani

shaklee

Peluang Pekerjaan Terhad, Graduan Susah Hati

Post kali ni khas untuk belia sama ada lepasan SPM  yang masih menunggu panggilan masuk ke universiti dan juga untuk graduan-graduan universiti yang masih lagi menganggur. Daripada termenung memikirkan masa depan, memikirkan tentang pinjaman PTPTN, memikirkan soalan cepucemas sedara2 atau makcik2 yang sibuk tanya bila nak kerja..bila nak kerja. Apakata korang ambil peluang tengah lapang2… Continue reading Peluang Pekerjaan Terhad, Graduan Susah Hati

shaklee

Kenapa Perlu Berbisnes?

​Petikan kata2 Hassan Al-Banna: Berniagalah sekalipun kamu telah kaya. Kalau yang dah kaya pun disarankan berniaga. Apatah lagi kalau yang xbrape nak kaya…🙂. Tambah2 zaman sekarang ni zaman duit. Nilai duit kita pun dah tak sama macam dulu. Kalau dulu rm50 boleh beli banyak benda, tapi sekarang rm50 berapa barang lah sangat yg kita dapat… Continue reading Kenapa Perlu Berbisnes?

shaklee

KESAN KETAGIHAN MEROKOK…RAHANG KENA BUANG.

​Takutnya Ya Allah tengok 😨😨😨 Akibat ketagih rokok. Habis rahang kena buang. Tulang rahang terpaksa dibuang. Dan diganti dengan tulang rusuk. Kredit: Abang baik Adoi Cik Abang, kenapa perlu merokok??? Xsayang ke pada diri sendiri? Tau tak merokok tu sebenarnya ibarat mcm bakar duit? Sekotak rokok tu harga belas2 tau. Kalau sehari sekotak, bayangkan brape… Continue reading KESAN KETAGIHAN MEROKOK…RAHANG KENA BUANG.