shaklee

Peluang Pekerjaan Terhad, Graduan Susah Hati

Post kali ni khas untuk belia sama ada lepasan SPM  yang masih menunggu panggilan masuk ke universiti dan juga untuk graduan-graduan universiti yang masih lagi menganggur. Daripada termenung memikirkan masa depan, memikirkan tentang pinjaman PTPTN, memikirkan soalan cepucemas sedara2 atau makcik2 yang sibuk tanya bila nak kerja..bila nak kerja. Apakata korang ambil peluang tengah lapang2… Continue reading Peluang Pekerjaan Terhad, Graduan Susah Hati

shaklee

Kenapa Perlu Berbisnes?

‚ÄčPetikan kata2 Hassan Al-Banna: Berniagalah sekalipun kamu telah kaya. Kalau yang dah kaya pun disarankan berniaga. Apatah lagi kalau yang xbrape nak kaya…ūüôā. Tambah2 zaman sekarang ni zaman duit. Nilai duit kita pun dah tak sama macam dulu. Kalau dulu rm50 boleh beli banyak benda, tapi sekarang rm50 berapa barang lah sangat yg kita dapat… Continue reading Kenapa Perlu Berbisnes?

shaklee

KESAN KETAGIHAN MEROKOK…RAHANG KENA BUANG.

‚ÄčTakutnya Ya Allah tengok ūüė®ūüė®ūüė® Akibat ketagih rokok. Habis rahang kena buang. Tulang rahang terpaksa dibuang. Dan diganti dengan tulang rusuk. Kredit: Abang baik Adoi Cik Abang, kenapa perlu merokok??? Xsayang ke pada diri sendiri? Tau tak merokok tu sebenarnya ibarat mcm bakar duit? Sekotak rokok tu harga belas2 tau. Kalau sehari sekotak, bayangkan brape… Continue reading KESAN KETAGIHAN MEROKOK…RAHANG KENA BUANG.

shaklee

Jatuh Cinta dengan Bisnes Shaklee

‚ÄčXkenal maka xcinta. Bermula dengan sebotol ESP, pastu terjebak dengan Vita-C, kemudian Alfalfa, Lecithin, Herblax and on..and on terus menjadi pengguna setia. Dari pengguna setia pulak kepada pengedar Shaklee itulah tanda saya ‚̧ dengan Shaklee. Sebab utama saya suka Biz Shaklee ialah dengan sharing tentang kebaikan produk Shaklee boleh menjana pendapatan sampingan. Ni bukan setakat… Continue reading Jatuh Cinta dengan Bisnes Shaklee

shaklee

BAHAYA! Kaedah cuci darah atau Ozone Therapy. 

‚ÄčLepas satu, satu benda jadi trending. Kalau sebelum saya ada post tentang kegilaan orang kita cucuk vitamin C sedangkan ianya tidak mendapat kelulusan dari KKM. Hari ni saya nak share tentang Ozone Therapy yang juga menjadi ikutan orang kita. Sebelum ni bila artis-artis ni buat suntikan vitamin C, orang ikut. Sekarang bila diorang buat Ozone… Continue reading BAHAYA! Kaedah cuci darah atau Ozone Therapy.¬†

shaklee

GEMUK is awesome???

Mana2 yg chubby2..cute2 tu (termasuk diri sendiri…ūüėÜ) kena take note. Kegemukkan bukan sahaja menyebabkan penampilan kita xmenarik, kurang keyakinan diri malah kegemukkan juga mengundang pelbagai penyakit lain. Antara penyakit2 yang disebabkan oleh obesiti (kegemukkan) ialah: ‚ě°Strok ‚ě°Diabetes ‚ě°Vena Varikos (urat berpintal) ‚ě°Arthritis  ‚ě°Tekanan Darah Tinggi ‚ě°Sakit Jantung  ‚ě°Kematian Pra-Matang Kesemua penyakit-penyakit ini memang biasa kita… Continue reading GEMUK is awesome???

Parenting · shaklee

Terlupa Tanpa Sengaja 

Dah hampir 2 bulan my kids free from their gadget. Actually it happen coincidentally.  Before this buat rules weekend je leh main TAB. Weekdays tab akan disimpan. Kalau naughty2..ibu akan amik tab dan sorok.  Banyak juga tempat utk sorok tab sebab budak2 ni suka memunggah so kdg2 terkantoi jmpe tab yg ibu diorg sorok. Tapi… Continue reading Terlupa Tanpa Sengaja¬†